Onderwijs
Het Watersnoodmuseum biedt educatieve programma’s voor verschillende onderwijsniveaus. Deze programma’s sluiten aan bij de kerndoelen en domeinen binnen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Ook is de Watersnoodramp onderdeel van de geschiedeniscanon van Nederland.
Onze onderwijsprogramma’s maken leerlingen bekend met het museum en de Ramp van 1953. Ook leren ze over hoe we in Nederland en de rest van de wereld veilig om moeten gaan met water. Leerlingen ontdekken het museum via een rondleiding, verhalen, voorwerpen en verschillende werkvormen.
Basisonderwijs en voortgezet onderwijs
Hieronder staat een overzicht van de lessen en rondleidingen die mogelijk zijn in de klas of op locatie in het museum. De niveaugroepen zijn adviezen. In overleg kunnen we de programma’s inzetten bij andere groepen.
Wil je als school op bezoek komen? Neem voor reserveringen en meer informatie contact met ons op.
Basisonderwijs
Interactieve schoolkaart
Samen met Schooltv maakte het Watersnoodmuseum een interactieve schoolkaart over de Watersnoodramp. Deze schoolkaart is bedoeld voor:
- Bovenbouw van het basisonderwijs.
- Onderbouw van het voortgezet onderwijs.
Bekijk de kaart en klik op video’s om persoonlijke verhalen over de Ramp te horen. Of leer meer over de Deltawerken en andere grote natuurrampen in Nederland.
Onderwijspakketten
Ben je een leerling en bezig met een werkstuk of presentatie over de Watersnoodramp? Of wil je hier als leraar een les over geven?
Wij hebben speciale onderwijspakketten waarin alle informatie staat die je nodig hebt. Elk pakket komt ook met een echte oude krant uit de tijd van de Ramp!
Hoger onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs
Ben je op zoek naar een educatief programma voor een MBO, hogeschool of universiteit? Deze bieden wij op aanvraag aan. Neem hiervoor contact met ons op.