home actueel nieuws pop-up watersnoodmuseum in nieuwerkerk

Pop-up Watersnoodmuseum in Nieuwerkerk

Het Watersnoodmuseum opent een pop-up museum tijdens het evenement Nieuwerkerk Bruist. Oude beelden, persoonlijke verhalen, objecten, krantenartikelen en films over Nieuwerkerk tijdens en na de Ramp van ‘53 worden geëxposeerd in Punt 3 naast de kerk. Deze bijzondere selectie is te bezoeken op vrijdagavond 30 juni 2017 van 18.00-21.30 uur en op zaterdag 1 juli van 10.00-16.00 uur. Het pop-up museum is gratis toegankelijk.

Filmzaal
In de filmzaal worden zwart wit foto’s en filmbeelden van Nieuwerkerk van de ramp van 1953 getoond. U kunt daar straten herkennen, beelden van de overstroomde dorpskern bekijken en u kunt mensen uit Nieuwerkerk voorbij zien komen.

Objecten en verhalen
In het pop-up Watersnoodmuseum kunt u tevens bijzondere objecten uit Nieuwerkerk bekijken, maar ook objecten die zijn geschonken door bewoners van het dorp. Op de leestafels zijn er vele krantenartikelen, foto’s, persoonlijke verhalen en andere geschriften te vinden. Ook voorwerpen die doorgaans niet in het Watersnoodmuseum te zien zijn, worden geëxposeerd.